Menu Close

Ochtenddienst zondag 9 januari 2022

Naar aanleiding van Psalm 143:8

Rode draad door de preek:
Als ik de dag begin met Vaders liefde, weet ik weer wie ik ben, ondanks alles.
Ik krijg vergeving vanwege Gods Zoon en de Geest die mij de weg wijst.

Vragen/stellingen naar aanleiding van de preek:

  • Zou dit je kunnen helpen: Ik ben niet wat ik doe. Ik ben niet wat ik heb. Ik ben niet wat mensen over me zeggen. Ik ben Gods geliefde kind. Dat is wie ik ben. Niemand kan dat van me afnemen. Ik hoef me geen zorgen te maken. Ik hoef me niet te haasten. Ik kan Jezus vertrouwen en Zijn liefde met de wereld delen.
  • Of lees zondag 1 uit de Heidelbergse Catechismus er nog eens op na.
  • Denk na over wat je kwetsbaar heeft gemaakt in je leven. Schrijf het op. Spreek het uit tegen God en vraag Hem om je te bevrijden van de ketenen van het verleden. En lees of luister vervolgens naar teksten van God die je waardevolheid benadrukken. Herhaal het zo vaak als nodig.
  • Tip: luister naar de preken van Henri Nouwen dat je door God geliefd bent.
  • Tip: luister naar een schitterende uitvoering van Psalm 143:8 door Espressione.
  • Tip: luister naar Vaders liefdesbrief.
  • Tip: kijk eens naar de 5 kaarten.