Menu Close

Ochtenddienst zondag 30 januari 2022

Naar aanleiding van Johannes 10:3

Rode draad door de preek:
Voor het leven met de Goede Herder geldt: Te midden van de vele stemmen klinkt die vertrouwde stem die jou kent en jou bij zich roept.

  • Om de stem van de Goede Herder te blijven herkennen, te midden van al die andere schreeuwende stemmen, moet je zijn stem regelmatig blijven horen. Wat doe jij daarvoor?
  • Jezus kent je door en door. Is het bijzonder voor je dat Hij je roept? En hoor je dat ook? Kun je daar wat mee? Of moet Hij nog even geduld hebben? Wat leer je van mensen uit de Bijbel die Jezus riep?
  • Naar Jezus luisteren en Hem dus volgen vormt je eigen leven. Kun je dat aanwijzen?
  • Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met Mij. (Openbaring 3:20) Heb je zo ook avondmaal gevierd vandaag?
  • Om nog even terug te komen op ‘roeping’ voor ambtsdragers n.a.v. 1 Samuël 3:9: Hoe reageer je als God roept; ben je als een Samuël, ge-hoor-zaam, of loop je als Jona de andere kant op?

Gebed
Heer, dank dat wij uw stem mogen verstaan. Help ons om ons echt op U te focussen zodat we U niet alleen zullen horen, maar ook naar U zullen luisteren, zodat we U beter zullen leren kennen en begrijpen. Amen