Menu Close

‘Doe goed, zoek recht’ is het thema van de Week van Gebed van Goese kerken

De afgelopen jaren bleek er een groeiend enthousiasme onder christenen in regio Goes, om samen te komen om met elkaar te bidden. Tijdens de ‘Week van Gebed voor eenheid’ ontmoeten elkaar christenen aan het begin van een nieuw jaar; om te bidden voor de stad, voor elkaar, voor de kerken.

Van maandag 16 januari tot en met zaterdag 21 januari is een ieder welkom bij het gebedsuur. Dat vindt plaats van 19:00 tot 20:00 in het kerkgebouw van het Leger des Heils (Klein Frankrijk 17). Op zondag 22 januari start er een interkerkelijke slotviering om 19:00 in de Vredeskerk (Ds. Van der Vegtplein 2).

Zowel de gebedsuren als de slotviering zijn ook digitaal te volgen, via de livestream op www.GoesBidt.nl Via deze site kan men ook (anoniem) een gebedsverzoek indienen; voor het delen van persoonlijke zorgen of juist voor een uiting van dankbaarheid. Voor deze verzoeken wordt dan gebeden in de eerstvolgende samenkomst die plaatsvindt.


Nieuw dit jaar is dat het hele gezin thuis kan meedoen, via de kindergebedsboekjes die kosteloos via www.GoesBidt.nl zijn te downloaden (hier treft men tevens creatieve vormen om samen met kinderen te bidden). Voor de tieners komt er dagelijks een video online die te maken heeft met het thema van die dag, deze is te zien op de site of Instagram en TikTok (via @stronglifeNL).

Het thema dit jaar luidt ‘Doe goed, zoek recht’. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’.