Menu Close

Bijbel-in-één-jaar, Zij Lacht en Dagvers populaire podcasts

‘Heerlijk om hiernaar te luisteren. De sprekers doen het heel goed. Prettige stemmen, rustig gelezen. Ik blijf luisteren!’ Zulke reacties krijgt het Bijbelgenootschap op de podcast ‘Bijbel in één jaar’, vertelt Jaap Groen, Hoofd Digitaal. Het is een van de drie NBG-podcasts die in de Apple top-10 van christelijke podcasts staan, naast Zij Lacht Elke Dag en Dagvers.

‘Luisteren naar de Bijbel kan je anders en dieper raken dan lezen’ zegt Groen. ‘Ik ben blij dat zoveel mensen deze drie podcasts blijken te volgen.’ Dat ze hoog scoren bij Apple betekent dat ze er in de afgelopen tijd veel luisteraars bij gekregen hebben.

Bijbel in één jaar: met professionele stemmen

Deze podcast wordt dagelijks beluisterd door zo’n 1.200 mensen. Hij volgt bet boek Bijbel in een jaar. Je leest of luistert dagelijks drie hoofdstukken, uit verschillende Bijbelboeken. Dat helpt om gemotiveerd te blijven. ‘Voor de audio krijgen we complimenten’, vertelt Groen.

‘Bijvoorbeeld voor Chris Kijne die Jeremia insprak. Iemand noemde hem de “allerbeste voorlezer: Jeremia’s woorden doet hij met veel intonatie en Gods woorden met een zwaardere stem. Heerlijk om naar te luisteren.”’

Zij Lacht Elke Dag: voor vrouwen, door vrouwen

Deze podcast heeft elke dag een Bijbelgedeelte met overdenking, door en voor vrouwen. Het doel is: de Bijbel beter leren lezen, begrijpen en leven. De aflevering van 21 september bijvoorbeeld, ging over Liefde voor je naaste, hoe dan?, en is van schrijfster Paola Don. Deze podcast groeide van 14.000 naar 23.000 luisteraars per maand en is van Zij Lacht.

Dagvers: kort en krachtig

In Dagvers brengt het NBG de Bijbeltekst van de dag, met een korte toelichting en een inspirerende vraag of opdracht. Deze podcast groeide van 20.000 luisteraars in december 2022 tot 55.000 luisteraars in september 2023.